Úspešná spolupráca pokračuje – Ke´Shunan James zostáva v Piešťanoch!

júl 4, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Od majstrovských osláv zlatého hetriku už ubehla nejaká doba, ale v Diplomat aréne sa v podstate okamžite začalo pracovať na novej sezóne. Postupne vám predstavíme, koho bude v najbližších mesiacoch stretávať v drese Piešťanských Čajok. A hneď na úvod vám môžeme oficiálne potvrdiť, že v kúpeľnom meste zostáva ‘KJ‘ James!

Pre vedenie klubu Piešťanských Čajok bolo prioritou udržať líderku tímu aj naďalej v Piešťanoch a generálna manažérka Bronislava Borovičková sa k predĺženiu spolupráce s Ke´Shunan James vyjadrila nasledovne: „Nebude to prehnané, ak poviem, že ide o malý zázrak, že sa nám podarilo udržať „KJ“ aj štvrtú sezónu. Určite to nie je bežný jav, aby zahraničná hráčka pôsobila v jednom klube štyri roky po sebe, ako je to v jej prípade. Je to spolupráca, ktorá dokonale zapadla z obidvoch strán. My sa snažíme, aby hráčky mali u nás tie najlepšie podmienky a na druhej strane, to čo nám dáva Ke´Shunan je v niektorých momentoch až nevyčísliteľné. Jej profesionalita v tréningovom procese, mimo ihriska a nakoniec aj na zápasoch je na tej najvyššej úrovni profesionálnej hráčky. Som nesmierne šťastná, že naši fanúšikovia sa budú môcť pozerať na tu dávku jej  energie na ihrisku aj ďalšiu sezónu. Je to práve „KJ“, ktorá svojou mentalitou vie strhnúť cely tím a celu halu k víťaznému duchu.“

29-ročná basketbalistka je už neoddeliteľnou súčasťou v družstve trénera Petra Jankoviča, spoločne vstúpia už do štvrtej sezóny v Piešťanoch. „Užívam si to v Piešťanoch a tak ma tu ešte uvidíte. Sú tu skvelí fanúšikovia, atmosféra a mesto mi pripomína moje rodné bydlisko. Veľmi som si obľúbila trénera Petra Jankoviča, klub sa o mňa skvelo postaral a berie ma ako súčasť svojej rodiny. Mám možnosť hrať proti veľkoklubom, európske súťaže a vždy sme išli do toho s tým, aby sme bojovali,“ povedala James k pokračovaniu s Čajkami.

Už skúsená Američanka preukázala veľkú lojalitu voči klubu, hneď vo svojom prvom roku v kúpeľnom meste sa vážne a na dlhú dobu zranila, ale zostala súčasťou družstva a všetko ostatné už môžeme považovať za históriu. Tri majstrovské tituly, jeden Slovenský pohár a množstvo individuálnych ocenení. „Na začiatku angažmánu v Piešťanoch som sa zranila a klub si ma ponechal. Ukázali, že im na mne záleží a ja im to chcem oplatiť tým, že vždy dávam do zápasov svoje maximum. Už mi dali toho dosť, teraz je rad na mne,“ vyhlásila James.

V predchádzajúcom ročníku mala nemalý podiel na tom, že sa Piešťanom podaril zlatý ligový hetrik, k tomu sa so spoluhráčkami stali historicky prvým víťazom Alpsko-jadranského pohára a na Federálnom pohári vybojovali striebro. S takmer 19 bodmi bola najlepšou extraligovou strelkyňou, okrem toho priemerovala v zápasoch takmer 6 doskokov, 3 asistencie a rovnaký počet ziskov. Podobne kvalitné čísla mala tiež v Eurocupe a Alpsko-jadranskom pohári.

„Ja som veľmi rád, že sa nám podarilo udržať ‘KJ‘ aj do ďalšej sezóny. Svedčí to o našej výnimočnej spolupráci, keď máme Američanku, ktorá vstupuje do štvrtej sezóny. Všetci vieme, čo prináša tomuto tímu a aký je to človek. Toto je pre nás obrovský benefit. Snaha z našej strany bola veľká, preto som rád, že sme sa nakoniec dohodli a ‘KJ‘ bude aj naďalej súčasťou Piešťanských Čajok. Ja sa opäť teším na pokračovanie spolupráce s ňou,“ uviedol na jej adresu tréner Peter Jankovič.

‘KJ’ je opäť pripravená písať ďalšiu kapitolu úspešnej piešťanskej histórie a spolu s ňou ďalšie hráčky, ktoré vám v najbližších dňoch a týždňoch predstavíme.

  • Facebook