Talentovaná Nataša Taušová s novým trojročným kontraktom v Piešťanoch

júl 15, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Spojenie Nataša Taušová a Piešťanské Čajky bude aj naďalej pokračovať. S reprezentantkou Slovenska podpísal klub kontrakt na ďalšie tri sezóny.

„Som veľmi rada, že sme predĺžili spoluprácu s Natašou na dlhšie obdobie. Je to jeden z mladých talentov a ešte stále sa musí naučiť a naberať skúsenosti profesionálneho športovca. Myslím si, že keď bude pokračovať v tvrdej práci, môže to dotiahnuť veľmi ďaleko. Sama v takom mladom veku ukázala minulú sezónu veľký potenciál a to nielen v slovenskej lige, ale aj na európskej úrovni. U nás nájde všetky podmienky na jej basketbalový rast, európsku súťaž, potrebnú konkurenciu na tréningu, ktorá posúva každého športovca ďalej nielen po športovej a výkonnostnej stránke, ale aj po ľudskej,“ uviedla generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Odchovankyňa popradského basketbalu prišla do kúpeľného mesta pred sezónou 2022/2023 a počas dvoch doterajších sezón si vybojovala stabilné miesto v kádri trénera Petra Jankoviča. V Extralige zasiahla v predchádzajúcom ročníku do 26 zápasov, priemerne v nich mala 8,1 bodu, 2,6 doskoku, 1 asistenciu a 2 zisky. Počas zdravotnej maródky v tíme sa chytila šance aj v Eurocupe, kde priemerovala 7,3 bodu a 1,5 doskoku na stretnutie.

“Znamená to pre mňa naozaj veľa a som ale veľmi rada, že mi klub a tréner dôveruje a dávajú šancu a priestor na zlepšovanie. Stále som mladá, mám sa toho ešte veľa učiť, no už chcem byť viac a viac platnou hráčkou a pomôcť tímu k ďalším úspechom, povedala dvojnásobná víťazka ankety Talent roka Slovenskej basketbalovej asociácie Nataša Taušová.

Svojimi výkonmi na palubovke si 18-ročná krídelníčka navyše vybojovala pozvánku do ženskej reprezentácie Slovenska, za ktorú debutovala v novembrových zápasoch kvalifikácie majstrovstiev Európy 2025. Svoj druhý rok s Čajkami zakončila ziskom ligového titulu, Alpsko-jadranského pohára a druhého miesta na Federálnom pohári.

„Natašu sme brali ako mladú, perspektívnu hráčku, ktorá hlavne v minulej sezóne už ukázala veľký potenciál. Vo všetkých zápasoch nám veľmi pomohla a dostala sa až do ženskej reprezentácie. To je aj pre nás vysvedčenie, ale hlavne pre ňu, že urobila progres. Verím, že v tom ďalej budeme pokračovať. Som preto rád, že tu zostáva a môžeme naďalej rozvíjať jej talent. Opäť sa od nej bude čakať trochu viac, ako v predchádzajúcom ročníku, ale stále máme na zreteli to, že je mladou a perspektívnou hráčkou, ktorá musí zostať na zemi. Treba tvrdo pracovať, aby sme ju opäť niekde posunuli. Verím, že na to má, aby mohla ukázať ešte viac, ako ukázala doteraz,“ myslí si tréner Piešťan Peter Jankovič.

  • Facebook