Tereza Vandlíková štartuje piatu sezónu v drese Čajok: V lete som mala čas na sebe pracovať

aug 20, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Len prednedávnom oslavovala 21 rokov, ale v rámci Piešťanských Čajok je aktuálne služobne najstaršou hráčkou. Tereza Vandlíková vstupuje do piateho roku v Diplomat aréne, jej cieľom bude spĺňať očakávania od trénera a spoluhráčok.

„Tete“ sa pridala k Čajkám v lete 2020, ako odchovankyňa MBK Stará Turá. Postupne si budovala svoju pozíciu v rámci družstva a spolu so spoluhráčkami je už pripravená na ďalšie výzvy. „Každým rokom by som mala byť viac zohraná. V porovnaní s predošlými sezónami cítim, že už opadá ten stres, ktorý som mávala zo zápasov a viac si viem užiť hru. A keďže už poznám trénera, tak viem čo odo mňa vyžaduje a mojim cieľom je využiť to v praxi. Určite by som chcela byť viac aktívna a odolná po útočnej stránke a využívať veci, ktoré robievame na tréningu do zápasoch,“ prezradila Vandlíková viac o svojich cieľoch do novej sezóny.

V známom prostredí je pripravená čo najvýraznejšie pomôcť k naplneniu ďalších ambicióznych cieľov klubu: „Nakoľko tu budem už piaty rok, tak určite chcem využiť všetky moje silné stránky a na slabých neustále pracovať. Som pripravená pomôcť tímu v každom zápase. Určite by ma potešilo, keby máme ako tím čo najlepšie výsledky. Chcem si užívať basketbal, neskutočnú atmosféru zo zápasov a v neposlednom rade verím, že nás obídu zranenia.“

  • Facebook

Piešťany čaká opäť veľká porcia zápasov, či už v medzinárodných súťažiach, ale hlavne v domácej lige. Vandlíková sa v tomto smere dlhšiu dobu pripravovala na novú sezónu. „Mojim cieľom bolo cez leto vypnúť po basketbalovej stránke hlavu a nakoľko toto bolo moje prvé leto, kedy som nemala reprezentačné povinnosti. Načerpala som veľa energie a mohla som sa dostatočne venovať kondícii, rýchlosti a neskôr som pridala aj basketbalové činnosti. Tréningy aj zápasy mi osobne dávajú veľa. Na tréningu hrám proti skúsenejším hráčkam a skúšam si tam veci, ktoré postupne chcem zapojiť aj do zápasu, ale myslím si, že zápasy majú väčšiu motiváciu najmä vďaka našim fanúšikom,“ vyjadrila sa samotná hráčka.

Počas leta prišlo v piešťanskej šatni k hráčskej obmene, no nič to nemení na tom, že základom bude dobrá partia, ktorá by sa mala preniesť aj do výkonov na palubovke. „Skoro všetky dievčatá, ktoré sa k nám pripojili, poznám a myslím si, že už teraz máme medzi sebou dobrú energiu a chémiu. Verím v to, že sa budeme ako tím navzájom podporovať a vytvoríme si tu puto,“ dodala na záver Vandlíková.

Foto: Lukáš Droppan