Jankovič po zápasoch v Ostrave: Žiadna tragédia, zavrieme sa do haly a budeme makať

sep 1, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Piešťanské Čajky majú za sebou prvé vystúpenia v sezóne 2024/2025. Na úvod prípravných duelov ich preveril tím Ostravy. Dvojzápas na palubovke českého tímu zhodnotil tréner Peter Jankovič.

Úradujúci majster Slovenska ťahal v oboch prípadoch za kratší koniec, no piatok a sobota priniesla dva odlišné výkony piešťanského kolektívu. V Ostrave dostali šancu aj dve hráčky z MBK Stará Turá, prvé minúty zaznamenali 18-ročná krídelníčka Kristína Dzurová a 16-ročná tiež krídelníčka Iva Mihaljevičová. „V prvom rade, treba povedať, že tieto dva zápasy boli naše prvé v tejto sezóne a po veľmi krátkom čase, keď sa dal tím dokopy,“ povedal na úvod kormidelník Čajok.

Piatkový duel priniesol s Ostravou výraznejšiu prehru – 61:85, aj keď po prvom polčase viedli Piešťany o bod (40:39). „Prvý prípravný zápas sa ešte v prvom polčase vyvíjal tak, ako sme chceli, ale v druhom polčase sme už na to nenadviazali. Kopili sme veľa chýb. To, že v útoku netrafíme, ma zatiaľ trápi najmenej. Ešte sme sa v podstate nedostali k streleckým tréningom, ale v obrane tam bolo veľmi veľa chýb a nedodržiavali sme pravidlá, na ktorých sme sa dohodli. To ma mrzí, preto aj ten zápas dopadol tak, ako dopadol,“ vrátil sa Jankovič k prvému vystúpeniu tímu.

Sobota bola diametrálne odlišná, čo dokumentoval aj samotný priebeh duelu. Čajky viedli po väčšinu času, ale v štvrtej štvrtine sa Ostrava trojkovou streľbou dostala do vedenia, no o víťazovi muselo rozhodnúť napokon až predĺženie. V ňom mal domáci celok lepšiu efektivitu v útoku, preto sa po výsledku 77:72 radoval z druhého cenného úspechu. „Druhé stretnutie bolo z našej strany určite lepšie. Boli tam pasáže, kde to vyzeralo fajn. Dokonca sme viedli o 12 bodov, ale opäť určitou ľahkovážnosťou a vymýšľaním si v obrane, sme v rýchlom slede dostali 10 bodov za sebou a potom sa zápas ťahal až do predĺženia. Opäť to bolo útočne relatívne dobré, dali sme 72 bodov, ale v obrane sme mali zase raz veľké problémy. V piatok sme dostali 11 trojok, v sobotu 14, čo je vysoké číslo. Je pravda, že hra Ostravy je viac-menej postavená na trojkovej streľbe, v oboch stretnutiach vystrelili približne cez 35 kusov, čo je fakt veľké číslo, ale majú na to typy hráčok,“ vyjadril sa skúsený tréner k druhej konfrontácii s Ostravou.

Teraz majú pred sebou Piešťany niekoľko tréningových dní, po ktorých cestujú na Memoriál prof. Paši, ktorý sa uskutoční v piatok 6. a v sobotu 7. septembra v Brne a bude nakoniec iba trojčlenný. Prvým súperom budú v piatok o 17:00 domáce Žabiny Brno a v sobotu nastúpia o 13:00 proti poľským majsterkám BC Polkowice. „Keby sme dokázali niektoré veci minimalizovať, tak by to bolo okej. Nerobíme z toho žiadnu tragédiu, bol to len prvý dvojzápas. Dávame sa dokopy a dávame tomu nejakú formu. Niečo nám tieto stretnutia ukázali, musíme sa zavrieť do haly a trénovať, aby sme sa dostali do nášho módu. Verím, že nové hráčky, ktoré prišli, tak zapadnú. Ukázali sa dobré veci, ale aj chyby, nielen u nich, ale aj u ostatných. Myslím si, že spoločne to zvládneme. Budeme sa snažiť, aby to od zápasu k zápasu bolo lepšie,“ dodal na záver Jankovič.

Foto: Lukáš Droppan