Prvé vystúpenie Piešťanských Čajok v Ivanke pri Dunaji sa skončilo úspešne, v Tipos EXZ zostáva úradujúci šampión bez prehry. Najbližšiu stredu sa predstavia v Diplomat aréne, kde v rámci Eurocupu privítajú maďarský Šopron.

Čajky nemali k dispozícii Jamesovú s Mitrasinovičovou, preto nastúpila v Ivanke pri Dunaji obmenená základná zostava, čo však nemalo žiaden vplyv na vynikajúci úvod. Nad nováčikom Tipos EXZ viedli po približne štyroch minútach 16:0. Potom sa Klokani trochu rozbehli, ale Piešťany kontrolovali hru s vysokou úspešnosťou streľby. To sa odrazilo aj na skóre po prvej štvrtiny – 31:7. V druhej časti síce opadlo ofenzívne tempo, ale to vychádzalo z rozdeľovania minutáže pre všetky hráčky na súpiske. Piešťany zvládali úlohu papierového favorita, po prvom polčase viedli v Ivanke pri Dunaji 47:17.

Po prestávke to neboli také výrazné z oboch strán, Čajky však postupne nabehli do svojho tempa a hry. Výsledkom bolo navyšovanie vedenia, to aj pri cennej minutáži pre mladšie hráčky. V druhej časti tretej štvrtiny už uzamkli aj svoju defenzívu, túto časť zápasu uzatvorili 16-bodovou šnúrou a pred poslednou časťou bol stav 73:26. Nepoľavilo sa ani v štvrtej 10-minútovke, Piešťany ju otvorili 12:2. Potom sa už len dohrávalo, majster si tak do tabuľky zapísal ďalšiu výhru a pokračuje tak jeho neporaziteľnosť.

Tipos Extraliga žien – 6. kolo:

BK Klokani Ivanka pri Dunaji – Piešťanské Čajky 37:94 (7:31, 10:16, 9:26, 11:21)

Najviac bodov – Ivanka pri Dunaji: Miková a Uramová po 7, Gažiová 6

Čajky: Szmereková 19, Buknová 18, Herminjardová a Igbokweová po 10, Taušová 7 (Mihaljevičová 10, Moravčíková 9, Jakubčeková 7, Vandlíková 4)

TH: 12/6 – 26/12, Fauly: 23 – 18, Trojky: 1 – 8, Rozhodovali: Stopka, Kubík, Perečinská

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, asistent trénera Čajok: “Dobre sme začali, v prvej štvrtine sme súpera k ničomu nepustili a boli sme efektívni aj v útoku. V druhej štvrtine sme však stratili tempo, nepremenili veľa trestných hodov a kopili chyby v útoku. K hre, akou sa chceme prezentovať, sme sa vrátili až v poslednej 10-minútovke. Pozitívom bolo veľa minút pre všetky mladé hračky a dobrý výkon Emy Szmerekovej, ktorá bola najlepšou strelkyňou zápasu.”

Ema Szmereková, hráčka Čajok: “V zápase sme mali problém s úspešnosťou trestných hodov. Druhú štvrtinu sme trošku zaváhali, no do druhého polčasu sme opäť vstúpili koncentrovanejšie. Dokázali sme skórovať 40 bodov po stratách súpera, a to sa odrazilo aj na výsledku. Musíme však stále myslieť na to, že treba byť koncentrovaní celých 40 minút.”

Foto: Ladislav Duračka