Evitu Heminjard uvidíte naďalej v piešťanských farbách!

aug 6, 2024 | SPRAVY | 0 comments

Ďalší dôležitý dielik majstrovskej zostavy zo sezóny 2023/2024 zostáva v Piešťanských Čajkách. Vedenie klubu sa dohodlo na novom kontrakte s 26-ročnou švajčiarskou rozohrávačkou Evitou Herminjard.

Pre reprezentantku Švajčiarska to bola vôbec prvá sezóna mimo Francúzska a nielen na palubovke Diplomat arény potvrdila očakávania, s ktorými ju klub pred rokom angažoval. Herminjard predvádzala vo všetkých súťažiach veľkú efektivitu a už teraz sa nemôže dočkať ďalšej kapitoly v drese Čajok.

„V Piešťanoch som sa rozhodla pokračovať hlavne z dôvodu, že skutočne sa mi páči filozofia trénera Jankoviča a basketbal, ktorý ponúka. Pozdávajú sa mi tréningy, dáva mi sebavedomie a dobrú pozíciu na palubovke. Ľudia v klube a fanúšikovia boli voči mne celú sezónu skvelí, páči sa mi mesto a slovenské tradície, preto som šťastná, že opäť budeme bojovať s Čajkami o ďalšie úspechy,“ zhodnotila Herminjard dôvody podpisu nového kontraktu v Piešťanoch.

Švajčiarska rozohrávačka reprezentuje svoju krajinu nielen v päťkovom, ale aj v trojkovom basketbale. V kúpeľnom meste ale zažila prvé kariérne úspechy – ligový titul, zisk Alpsko-jadranského pohára a druhé miesto na Federálnom pohári. „Moja prvá sezóna bola obohacujúca. Spoznala som úroveň Eurocupu a to mi dodáva ešte viac sebaistoty smerom k ďalšej sezóne. Cítim, že som basketbalovo pokročila. Dúfam, že sa nám podarí vyhrať čo najviac súťaží a že sa v Eurocupe dostaneme čo najďalej. Môjmu tímu odovzdám maximum a budem si naďalej užívať, že som Čajkou,“ dodala 26-ročná basketbalistka.

V lige mala Herminjard priemerne na svojom konte približne 11 bodov, 2 doskoky a 3 asistencie, ešte vyššie čísla mala v Eurocupe a podobná efektivita nechýbala ani v Alpsko-jadranskom pohári. Vo všetkých súťažiach potvrdila povesť strelkyne za tri body, tímovej hráčky a veľkej bojovníčky s obrovskou energiou. „Myslím si, že už minulú sezónu Evita ukázala, že je kvalitnou hráčkou. Na svoju stranu si získala divákov, ide o veľmi dobrého človeka a pracanta. Je to typ hráčky, ktorá dokáže ísť naplno v každej jednej sekunde zápasu a tréningu, čo ja veľmi oceňujem. Jej ľudské faktory hovoria o tom, že ide o veľmi tímovú hráčku a kvalitnú basketbalistku do kolektívu. Som rád, že sme sa dohodli na pokračovaní spolupráce a môžeme ďalej ísť spolu. Verím, že tak, ako tomu bolo v minulej sezóne, tak nám aj teraz pomôže s cieľmi, ktoré budeme mať, aby sme ich spolu dokázali napĺňať,“ vyjadril sa na adresu Herminjard tréner Čajok Peter Jankovič.

“Veľmi nás teší, že po výbornej sezóne, ktorú Evita mala sa nám ju podarilo udržať aj pre nasledujúci súťažný ročník. Evita do nášho tímu fantasticky zapadla či už po hernej stránke, ale aj po tej charakterovej a osobnostnej. Sme presvedčení, že na to všetko dokáže nadviazať a opäť bude jedným z dôležitých článkov nášho tímu,” doplnila generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Zostava Piešťan na sezónu 2024/2025 začína postupne naberať čoraz reálnejšie parametre. Z predchádzajúceho ročníka pokračuje okrem Herminjard ešte ‘KJ’ James, Nataša Taušová, Alica Moravčíková a Andželika Mitrasinovič, dlhodobú zmluvu má tiež Tereza Vandlíková.

Foto: Lukáš Droppan

  • Facebook