Prvou posilou Piešťanských Čajok je reprezentantka Alexandra Buknová

aug 9, 2024 | SPRAVY | 0 comments

V drese Piešťanských Čajok uvidia v sezóne 2024/2025 fanúšikovia aj nové tváre. Prvou z nich je 24-ročná rozohrávačka a reprezentantka Slovenska Alexandra Buknová.

Do kúpeľného mesta prichádza z Ružomberka, kde strávila väčšinu svojej doterajšej kariéry. Rok hrala tiež v nemecku za Halle Lions a na Slovensku aj za Sláviu Banská Bystrica. „Už dlhšie som vo svojom vnútri cítila, že by som potrebovala zmenu, nejaký nový impulz. S Ružomberkom som tieto moje pocity o ďalšej sezóne komunikovala už niekoľko mesiacov pred skončením uplnynulého ročníka. Stretla som sa s pochopením a podporou zo strany trénerov, aj vedenia. Osobne sa veľmi teším na Piešťany. Mesto a prostredie už dobre poznám z reprezentačných zrazov,“ zneli Buknovej prvé slová po prestupe do Piešťan.

Aj napriek mladému veku ide už o skúsenú hráčku, ktorá má vo svojej zbierke množstvo úspechov na domácej scéne, má skúsenosti z Eurocupu a dlhšiu dobu je súčasťou reprezentačného tímu Slovenska. „Som veľmi rád, že sme získali do tímu reprezentantku Slovenska a myslím si, že veľmi kvalitnú hráčku, ktorá je všestranná a použiteľná na viacerých postoch, čo je v dnešnej dobe veľmi zaujímavé. Teší ma, že Saška bude pôsobiť v našom tíme. Je to veľmi dobrý človek a kvalitná hráčka, teším sa na spoluprácu s ňou. Verím, že naplníme ciele, ktoré si dáme, bude pevnou súčasťou družstva a pomôže nám k ich naplneniu,“ vravel tréner Čajok Peter Jankovič k prvej novej tvári v družstve.

“Som veľmi rada, že sa nám podarilo do nášho tímu priviesť ďalšiu slovenskú reprezentantku. V Saške sme získali veľmi kvalitnú hráčku, ktorá má napriek stále mladému veku už dosť skúseností a v Ružomberku dokazovala, že dokáže byť aj lídrom tímu. Pevne veríme, že pre nás bude veľkým prínosom, či už na ihrisku, ale i mimo neho,” doplnila generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Buknová patrila v „Ruži“ k dôležitým pilierom v zostave trénera Juraja Suju, čoho dôkazom sú aj jej štatistiky zo sezóny 2023/2024. V Extralige bežne atakovala v zápasoch priemer 10 bodov, 4 doskokov, 3 asistencií a 3 ziskov. „Určite boli veľkým lákadlom Eurocup, mesto a podmienky. Som veľmi vďačná za záujem zo strany Piešťan a za túto príležitosť. Je to pre mňa veľká výzva hrať v momentálne najlepšom slovenskom tíme, ktorý už tretíkrát po sebe získal majstrovský titul,“ ozrejmila nová tvár v piešťanskom kolektíve dôvody zmeny dresu.

V prvom roku s Čajkami ju čaká množstvo výziev – obhajoba majstrovského titulu, účinkovanie v skupinovej fáze Eurocupu, minimálne zopakovanie tohtoročného umiestnenia z Federálneho pohára a zisk Slovenského pohára opäť do svojej moci. „Tak ako v živote, tak aj v basketbale sa riadim pravidlom – nemať žiadne očakávania, pretože s očakávaniami prichádzajú sklamania. Verím a viem, že v Piešťanoch ma čaká obrovský priestor na zlepšovanie individuálnych činností a moc sa na to teším. Konkrétne ciele asi nemám, čo ale viem je, že sa chcem každým dňom zlepšovať, aby som mohla byť spoľahlivým prínosom pre tím. Chcem byť sama so sebou spokojná, vediac, že som na tréningu a na zápase odovzdala všetko, a robiť to, čo ma napĺňa,“ dodala na záver Buknová.

Reprezentantka Slovenska je prvou letnou posilou Piešťan a celkovo siedmym potvrdeným menom na súpiske pre sezónu 2024/2025. Okrem Buknovej už klub informoval o nových kontraktoch pre ‘KJ’ James, Natašu Taušovú, Alicu Moravčíkovú, Andželiku Mitrasinovič a Evitu Herminjard. Dlhodobú zmluvu má aj Tereza Vandlíková.

Foto: FIBA

  • Facebook