Prvé domáce stretnutie v novej edícii Eurocupu je už za rohom, Piešťanské Čajky privítajú v rámci E-skupiny turecký Bodrum. Oba tímy budú bojovať o prvé víťazstvo do tabuľky. Tréner Peter Jankovič verí, že do Diplomat arény si nájde cestu čo najviac fanúšikov, aby pomohli jeho tímu k dobrému výsledku.

„Po zdravotnej stránke sú hráčky v poriadku, všetko ostatné verím, že je v pohode. Príprava na stredu je zodpovedná, ako tomu bolo aj pred prvým stretnutím. Všetko bude závisieť od nášho vstupu do zápasu a koncentrácie počas 40 minút,“ povedal na úvod kouč Čajok o aktuálnej situácii v tíme.

Prvé vystúpenie v skupine na palubovke francúzskeho Charnay bolo rozohrané dobre, ale posledná štvrtina zobrala piešťanským hráčkam nádej na úspech. „Myslím si, že 32 a pol minúty sme hrali vyrovnanú partiu s veľmi kvalitným súperom. V posledných siedmich minútach sme odišli nielen fyzicky, ale hlavne mentálne. Začali sme kopiť jednu chybou za druhou v obrane a v útoku. Nedokázali sme premeniť ani otvorené strely. Bohužiaľ, záver sme absolútne nezvládli. Mrzí ma to, pretože za tých 30 minút sme si až takú prehru nezaslúžili. V tejto súťaži je každý bod dôležitý, preto aj súper išiel do konca naplno. My sa musíme vyvarovať takýchto pasáží, akú sme predviedli v posledných siedmich minútach,“ vrátil sa Jankovič k tomuto stretnutiu.

  • Facebook

Na stredajšie vystúpenie v Eurocupe sa Čajkám podarilo naladiť úspechom nad Trenčínom, v ktorom sa podarilo dať priestor všetkým hráčkam na súpiske. „Na jednej strane je fajn, že trochu vieme ušetriť sily hráčkam s väčšou minutážou v eurocupových zápasoch. Na druhej strane, treba si uvedomiť, že úroveň je o päť levelov inde a pre tie hráčky nie je jednoduché naskakovať z takéhoto stretnutia do Eurocupu. Musíme to rešpektovať. Rešpektujeme každého súpera a v každom stretnutí sa snažíme hrať naplno, aby sme sa priblížili výkonnosti, ktorú chceme mať v stredu,“ uviedol tréner Piešťan.

V strede týždňa sa v Diplomat aréne predstaví v podstate nový klub, ale ambíciami a zložením kádra rozhodne neplánuje byť len do počtu. „Máme proti sebe eurocupového nováčika a nováčika v tureckej lige. Momentálne sú na čele v domácej súťaži a hrajú veľmi dobre. Dokážu vyhrávať aj ťažké zápasy, akurát duel so Šopronom im nevyšiel tak, ako by chceli. Majú výškovú prevahu a veľké mená v kádri. Číňanka Li Jüe-žu nebude robiť problém len nám, ale všetkým tímom. Hrajú možno jednoducho, ale tým, že majú skúsenosti, tak vedia využiť každú slabinu a potrestať každú chybu,“ prezradil Jankovič viac o Bodrume.

V hre sú dôležité dva body do tabuľky, ktoré by si jediný slovenský zástupca v súťaži rád ponechal v Diplomat aréne a úspešne tak odštartoval domáci sériu zápasov v Eurocupe. „Doma sme oveľa silnejší. Podpora našich fanúšikov, ktorí nás tlačia stále dopredu, nám vie dať pozitívnu energiu. Verím, že si v stredu nájdu cestu do haly a prídu v hojnom počte. Takýto súper sa tu neukazuje každý deň. Bodrum má svoju veľkú kvalitu. Už len vidieť reprezentantku Číny, ktorá je svetovou hviezdou, je zážitkom. Touto cestou ich pozývam, aby prišli, povzbudili nás a dali nám potrebnú energiu, aby boli pomyselným šiestym hráčom na palubovke,“ vyhlásil na záver kormidelník Čajok.

  • Facebook

Prvý domáci zápas Eurocupu medzi Piešťanskými Čajkami a Bodrumom Basketbal sa uskutoční v stredu 16. októbra o 18.00 h. Vstupné na túto súťaž je 9€.

Program 2. kola E-skupiny Európskeho pohára – streda 16. októbra:

18.00 h: Piešťanské Čajky – Bodrum Basketbol

18.30 h: Šopron Basket – Charnay Basket Bourgogne Sud

 

Tabuľka E-skupiny:

  1. Charnay 1 1 0 81:53 2
  2. Šopron 1 1 0 86:80 2
  3. Bodrum 1 0 1 80:86 1
  4. Piešťany 1 0 1 53:81 1

Foto: Lukáš Droppan