Po dvoch dobre rozohraných duelov sú Piešťanské Čajky odhodlané ukončiť v Eurocupe čakanie na víťazstvo. Proti ním síce bude čeliť kvalitný Šopron, ale s podporou z hľadiska Diplomat arény sú hráčky pripravené odovzdať maximum.

Jediný slovenský zástupca v druhej najlepšej súťaži Európy je pripravený už najbližšiu stredu zabojovať v súboji s lídrom skupiny o premiérový úspech. „Tieto Eurocupové zápasy sú pre náš tím skvelou príležitosťou ukázať, na čom pracujeme na tréningoch. Síce v stretnutiach ešte robíme chyby, ale postupne napredujeme, aby sme ich hneď napravili alebo sa z nich pučili. Čo sa týka mňa, tak som na tejto úrovni rýchlo pochopila, ako môžem a ako nesmiem hrať,“ prezradila pred zápasom pivotka Čajok Rita Igbokwe.

Vo víkendovom ligovom stretnutí sa podarilo Piešťanom uspieť na palubovke Ivanky pri Dunaji a zároveň odbremeniť niektoré kľúčové hráčky od veľkej minutáže, ktorú mali v pohárovej Európe. Pri neustále nabitom programe je tento faktor podstatný, keďže v Eurocupe sa hrá oveľa vyšším tempom ako v Tipos EXZ. „Program je veľmi náročný, ale tréner s nami pracuje, aby sme sa cítili dobre a boli pripravené na stredu. Ideme čeliť dobrému tímu so skúsenými hráčkami, preto musíme odovzdať maximum, aby sme doma uspeli. Bez pochýb verím tomu, že to môžeme dokázať. Doteraz nám v štvrtej štvrtine ušli súperi, preto je potrebná koncentrácia a kolektívny boj počas celých 40 minút,“ naznačila možný recept na úspech Evita Herminjard.

Šopron má síce oveľa skúsenejší tím a na tejto úrovni odohral už stovky duelov, ale v Diplomat aréne sa len tak víťazstvá nerozdávajú, o čom sa mohol presvedčiť naposledy turecký Bodrum. „Rozhodujúcim faktorom bude to, že musíme odohrať solídnych 40 minút, mať čo najmenej mentálnych kolapsov a je potrebné zostať koncentrovaní. Každý takýto zápas je pre nás možnosťou zlepšiť a ukázať veci z tréningov,“ zamyslela sa Igbokwe.

Nemenej podstatná bude podpora z tribún, na prvý duel si našlo cestu takmer 700 divákov a všetci dúfajú, že víťaz Euroligy spred dvoch rokov priláka ešte viac fanúšikov, ktorí vytvoria tradičnú piešťanskú atmosféru. „Je vždy skvelé hrať pred našimi fanúšikmi. Podpora fanúšikov je pre nás dôležitá, vždy sú tu pre nás. Budeme kvôli ním určite bojovať, pretože ich potrebujeme. Verím, že nás prídu podporiť,“ dodala Herminjard.

Čajky čaká ďalší kvalitný súper, ale s vašou podporou sú pripravené zabojovať o prvé víťazstvo v skupine. Eurocupový súboj medzi Piešťanskými Čajkami a Šopronom Basket je na programe v stredu 23. októbra o 18.00 h. Vstupné na túto súťaž je 9€.

Foto: Lukáš Droppan